Padel ja tennis

Kesällä 2023 Antero Ylinen oli jälleen asialla ja sai idean Alahärmän vanhojen tenniksen ulkokenttien kunnostamisesta sekä rinnalle rakennettavista padel kentistä. Kenttiä oli kaksi joista toinen jo varsin huonokuntoinen kasvillisuuden peittämä.

Tennis on 1800 luvun puolivälissä keksitty mailapeli, arviolta 50 miljoonaa ihmistä maailmassa pelaa tennistä. Tenniksen suosio on Suomessakin hyvällä tasolla. Uskotaan että harrastajia olisi n. 150 000. Eli tenniksen mahdollistamiselle on hyvä perusta.

Padel on uusi tulokas ja sillä on erittäin matala aloittamiskynnys. Padel onkin kasvanut suosiotaan viime vuosina hurjaa vauhtia. harrastajia on jo yli 60 000. Padelin säännöt noudattelevat tenniksen sääntöjä, paitsi kenttä joka on seinin ympäröity ja mailat joissa tennismailassa käytettävä verkko on korvattu erilaisilla massoilla täytetyllä lasikuitu tai hiilikuitumailalla.

Hanke alkoi tutkimalla miten kentät rakennetaan, neuvotteluilla kaupungin kanssa maapohjan käyttöoikeudesta sekä tietysti vanhoja kenttiä hallinnoivan Härmät Tennis ry:n kanssa neuvottelemalla. Suunnitelmaksi tuli kunnostaa vain toinen tenniskentistä ja rakentaa toisen tilalle kaksi padel kenttää.

Kohta olikin jo päästy alustavaan kustannusarvioon sekä sopimukseen Härmät Tenniksen sekä Kauhavan kaupungin kanssa. Seuraava porras oli luonnollisesti rahoituksen suunnittelu. ELY-keskuksesta saatiin suullisesti alustava hyväksyntä hankkeelle. Jäljellä oli urakkavaiheiden sekä materiaalien tarjouspyynnöt sekä rahoitushakemuksen laadinta. Nyt Tammikuussa 2024 ollaa tässä vaiheessa.

Alustava suunnitelma on että kentät olisivat pelikunnossa loppukesän aikana.