Ukrainalaisten tuki

LC Alahärmä on tukenut sotaa paossa olevia Ukrainan kansalaisia monin tavoin sodan alusta lähtien. Tukemisessa on ollut mukana useita muitakin tahoja.
Yhteistyöllä on kunnostettu asuntoja sekä kalustettu niitä. Hankittu asumiseen tarvittavia tavaroita kuten vaatteita, astioita, ruokatarvikkeita, liinavaatteita ja esim. pesukoneita, imureita ja muita kodinkoneita. Hankittu polkupyöriä ja kunnostettu niitä.

Tärkeää auttamista on kotouttaminen. Heidät on otettu vastaan hädässä olevina ystävinä. Heitä on autettu työnhaussa, kuljettamalla työhaastatteluihin, erilaisten viranomaisasioiden hoidossa, autojen hankinnassa, niiden korjauksissa ja monissa muissa asioissa.

Tärkeäksi avuksi on osoittautunut Ukraina kioski minne ihmiset voivat tuoda tavaraa, vaatteita, astioita, leluja lastenvaunuja, polkupyöriä yms. Ukrainalaisille annettavaksi. Kioski on avoinna lauantaisin klo 10-12.
Kioski ottaa vastaan kaikkea kodissa tarvittavaa tavaraa. Tavaran pitää kuitenkin olla siinä kunnossa että luovuttaja voisi itsekin sitä käyttää, ei siis loppuun kulunutta tai rikkinäistä.
Kioski ei myöskään ole tarkoitettu jo omillaan toimeen tuleville, vaan nimenomaan ensiavuksi sitä tarvitseville.

Joulukuussa 2022 järjestettiin Ukrainalaisten joulujuhla useammalla paikkakunnalla piristämään Ukrainalaislasten mieltä.
Tästä pääset katsomaan tunnelmia.